Coronavirus

In verband met het Coronavirus en preventieve maatregelen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt, hebben wij als BouwInfosys besloten om tot nader order alle consultancy afspraken op afstand uit te voeren.

Dit betekent dat de consultant direct bij aanvang van de bestaande afspraak telefonisch contact met u opneemt en de agendapunten met u doorspreekt om deze vervolgens gezamenlijk af te handelen. De werkwijze is meestal alsvolgt:

  • Opstart van de dag samen per telefoon, conference-call of video-call, afhankelijk van de deelnemers en het onderwerp. We nemen samen door wat de werkzaamheden voor die dag gaan zijn.
  • Afstemming tussendoor. Zo vaak als nodig wordt er even overleg gepleegd om zaken af te stemmen en voortgang te bespreken.
  • Eind van de dag wordt wederom even contact gezocht om door te nemen wat gedaan is en wat de wederzijdse vervolgstappen / afspraken zijn.
  • Na afloop wordt net als normaal het bezoekverslag doorgestuurd.

Waar het in het begin nog wat onwennig was zijn ondertussen de reacties veelal lovend. We horen regelmatig: "dit gaat best makkelijk", "dit werkt eigenlijk best goed" tot zelfs steeds vaker "dit gaat echt veel efficiënter dan bij ons op locatie". We zijn daar blij mee. Zo boeken we samen toch vooruitgang in deze tijden.

Nieuwe implementaties
Het afgelopen jaar hebben weer veel bedrijven voor onze oplossingen gekozen. De implementaties zijn ook hier normaal van start gegaan of voortgezet met behulp van bovenstaande werkwijze. Dat moet ook wel, want als we die naar achteren zouden schuiven hebben we later in het jaar geen capaciteit meer om onze (bestaande & nieuwe) klanten te bedienen. Het doet ons goed om te merken dat hier geen of nauwelijks belemmeringen in zitten.

Voor bedrijven die live gaan wordt een uitzondering gemaakt indien dit door het bedrijf gewenst wordt. Uiteraard alleen als aan alle preventieve Corona maatregelen kan worden voldaan (voldoende afstand, goede ventilatie, etc). 

Communicatie met uw medewerkers via intranet
De afgelopen periode is extra hard gewerkt aan het beschikbaar maken van ons nieuwe Intranet in versie 2020.1 van Bouw-, Infra- en InstallWorks. Naast een volledige look & feel aanpassing waardoor het intranet nu ook in uw eigen bedrijfskleuren kan worden opgemaakt is hierin speciale aandacht besteed aan het eenvoudig kunnen communiceren van nieuwsberichten aan uw medewerkers.

Zo zijn naast nieuwsberichten nu ook webberichten geïntroduceerd. Webberichten zijn een soort chatberichten op intranet die medewerkers zelf kunnen plaatsen (ook met foto's) waarna andere medewerkers deze kunnen liken en voorzien van commentaar. We zien in de praktijk dat dit zeer goed werkt om elkaar te laten zien hoe gewerkt wordt op afstand, wat er buiten gebeurt, etc.

Nu we weten dat de situatie rondom Corona nog wel even zal blijven, zullen alle klanten en medewerkers moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden. Het positieve is dat het ons ook brengt dat deze werkwijze ook in de verdere toekomst een optie blijft. Daarmee besparen we gezamenlijk overigens ook CO2 uitstoot door minder autokilometers ... .

Blijf gezond!

Met vriendelijke groeten,

Maarten Janssen
Directeur

BOUW


Kies voor het diepgaande, maar eenvoudig te bedienen BouwOffice of voor BouwWorks: één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt. 
Lees meer...

INFRA / GWW


BouwInfosys levert software voor aannemers in de infra en heeft voor elk type bedrijf / aannemer in de infrabranche (GWW) een passende softwareoplossing. 
Lees meer...

INSTALLATIE


BouwInfosys levert software voor de installatiebranche en biedt met InstallOffice en InstallWorks voor elk type installatiebedrijf een geschikte ERP oplossing. 
Lees meer...

OPLEIDINGEN


BouwWorks Opleidingen is een geavanceerd software systeem dat voor opleidingsbedrijven in de bouw nieuwe en unieke mogelijkheden biedt. 
Lees meer...