Coronavirus

In verband met het Coronavirus en preventieve maatregelen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt, hebben wij als BouwInfosys besloten om tot en met 31 maart 2020 alle consultancy afspraken op afstand uit te voeren.

Dit betekent dat de consultant direct bij aanvang van de bestaande afspraak telefonisch contact met u opneemt en de agendapunten met u doorspreekt om deze vervolgens gezamenlijk af te handelen. 

De werkwijze tijdens deze afspraken neemt de consultant samen met u door. Onze ervaring leert dat met de middelen die onze consultants tot hun beschikking hebben, deze afspraken naar gebleken tevredenheid kunnen worden uitgevoerd. Wij kiezen ook voor deze werkwijze om u de beschikbaarheid van onze consultants te garanderen en uw afspraak te effectueren. Zo boeken we gezamenlijk vooruitgang. We vertrouwen erop dat u begrip heeft voor deze maatregel en hopen zo - samen met u - de risico's rondom het virus in Nederland verder in te dammen.

De hierboven beschreven richtlijnen gelden zonder tegenbericht tot en met 31 maart 2020. Voor consultancy afspraken vanaf 1 april 2020 kunt u er voor nu vanuit gaan dat deze zoals afgesproken worden uitgevoerd. Als u aanvullende vragen heeft over het op afstand uitvoeren van uw aanstaande afspraak, kunt u contact opnemen met uw consultant.

Met vriendelijke groeten,

Maarten Janssen
Directeur

-----

UPDATE 25-03-2020

Het is plezierig om te zien hoe klanten en medewerkers ondertussen gewend zijn aan de nieuwe omstandigheden en de nieuwe werkwijze. De moderne hulpmiddelen om op afstand samen te kunnen werken zorgen ervoor dat iedereen over de drempel heen is en de werkzaamheden gewoon door kunnen gaan.

Die werkwijze is meestal alsvolgt:

  • Opstart van de dag samen per telefoon, conference-call of video-call, afhankelijk van de deelnemers en het onderwerp. We nemen samen door wat de werkzaamheden voor die dag gaan zijn.
  • Afstemming tussendoor. Zo vaak als nodig wordt er even overleg gepleegd om zaken af te stemmen en voortgang te bespreken.
  • Eind van de dag wordt wederom even contact gezocht om door te nemen wat gedaan is en wat de wederzijdse vervolgstappen / afspraken zijn.
  • Na afloop wordt net als normaal het bezoekverslag doorgestuurd.

Waar het in het begin nog wat onwennig was zijn ondertussen de reacties veelal lovend. We horen regelmatig: "dit gaat best makkelijk", "dit werkt eigenlijk best goed" tot zelfs steeds vaker "dit gaat echt veel efficiënter dan bij ons op locatie". We zijn daar blij mee. Zo boeken we samen toch vooruitgang in deze tijden.

Nieuwe implementaties
Het afgelopen half jaar hebben weer veel bedrijven voor onze oplossingen gekozen. De implementaties zijn ook hier normaal van start gegaan of voortgezet met behulp van bovenstaande werkwijze. Dat moet ook wel, want als we die naar achteren zouden schuiven hebben we later in het jaar geen capaciteit meer om onze (bestaande & nieuwe) klanten te bedienen. Het doet ons goed om te merken dat hier geen of nauwelijks belemmeringen in zitten.

Communicatie met uw medewerkers via intranet
De afgelopen periode is extra hard gewerkt aan het beschikbaar maken van ons nieuwe Intranet in versie 2020.1 van Bouw-, Infra- en InstallWorks. Naast een volledige look & feel aanpassing waardoor het intranet nu ook in uw eigen bedrijfskleuren kan worden opgemaakt is hierin speciale aandacht besteed aan het eenvoudig kunnen communiceren van nieuwsberichten aan uw medewerkers.

Zo zijn naast nieuwsberichten nu ook webberichten geïntroduceerd. Webberichten zijn een soort chatberichten op intranet die medewerkers zelf kunnen plaatsen (ook met foto's) waarna andere medewerkers deze kunnen liken en voorzien van commentaar. We zien in de praktijk dat dit zeer goed werkt om elkaar te laten zien hoe gewerkt wordt op afstand, wat er buiten gebeurt, etc.

Nu we weten dat de situatie rondom Corona nog wel even zal blijven, zullen alle klanten en medewerkers moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden. Het positieve is dat het ons ook brengt dat deze werkwijze ook in de verdere toekomst een optie blijft. Daarmee besparen we gezamenlijk overigens ook CO2 uitstoot door minder autokilometers ... .

Blijf gezond!

Met vriendelijke groeten,

Maarten Janssen
Directeur

-----

UPDATE 20-05-2020

Alle afspraken met consultants, kennissessies en trainingen gaan gewoon door, maar verzorgen wij op afstand. Dit geldt in ieder geval voor alle afspraken tot en met 30 juni 2020.

BOUW


Kies voor het diepgaande, maar eenvoudig te bedienen BouwOffice of voor BouwWorks: één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt. 
Lees meer...

INFRA / GWW


BouwInfosys levert software voor aannemers in de infra en heeft voor elk type bedrijf / aannemer in de infrabranche (GWW) een passende softwareoplossing. 
Lees meer...

INSTALLATIE


BouwInfosys levert software voor de installatiebranche en biedt met InstallOffice en InstallWorks voor elk type installatiebedrijf een geschikte ERP oplossing. 
Lees meer...

OPLEIDINGEN


BouwWorks Opleidingen is een geavanceerd software systeem dat voor opleidingsbedrijven in de bouw nieuwe en unieke mogelijkheden biedt. 
Lees meer...