Zoeken en vinden op onze website

InstallCalc is een geautomatiseerd calculatiesysteem, dat uw efficiëntie verhoogt door het aantal calculatie-uren te reduceren. Het neemt de routinehandelingen over, maar laat de beslissingen in de handen van de calculator.

U heeft tijdens het calculeren voortdurend inzicht in de kengetallen van de begroting. U kunt bepaalde aspecten van een calculatie optimaliseren door een aantal scenario's snel door te rekenen. Hierdoor wordt het mogelijk om naar een technisch en commercieel verantwoord resultaat toe te werken.

Aan de basis van het programma staat het calculatieschema dat kan worden opgebouwd uit bestekdelen en/of bouwdelen, daarbij gebruik makend van STABU, Nl-Sfb of uw eigen indeling. Ze kunnen uit meerdere niveaus bestaan of slechts uit één calculatieblad voor bijvoorbeeld kleine offertes.

Voor het calculeren van montage kunt u gebruik maken van UNETO of Gustav Ende montagetabellen. Ook kunt u uw eigen normtabel samenstellen. Door het gelijktijdig openen van meerdere calculaties in één scherm, is het kopiëren een kwestie van selecteren en verslepen. Door het definiëren van recepten versnelt het calculeren aanzienlijk. Oude calculaties kunt u actualiseren met nieuwe prijzen.

De krachtige rapportagetool geeft u de mogelijkheid de calculatie op verschillende manieren af te drukken, zowel netto, bruto als zonder prijzen. Daarnaast is het ook mogelijk om via CAD tekeningen gegenereerd uit Nordined Technische Software (sinds 2009 NPQ CAD Solutions) applicatiecalculaties op te bouwen.

Calculaties worden eenvoudig omgezet naar werkbegrotingen en via bewakingscodes gereed gemaakt voor de projectbewaking van InstallOffice.